četvrtak, 19. rujna 2013.

Popis u BiH za neupućene



Popis stanovništva u BiH - Najvažniji statistički izvor podataka о Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Bosni i Hercegovini. Popis će ustanoviti koliko nas nema u odnosu na 1991. godinu.
Vrijeme održavanja popisa Čim se šljive pokupe od 01.10 do 15.10.2013. godine.
Cijena popisa - Najmanje 42.625.603 KM, ali vjerujemo da će se još toga nabirikati.
Značaj popisa stanovništva u BiH - Neprocjenjivo, jer to ja vaš korak u budućnost! Agencija za statistiku BiH kaže će od Popisa svi građani imati korist kao i od izbora i demokratije.
Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine - Institucija koja je odgovorna za provođenje svih faza popisa. Skrećem pažnju Srbima i Hrvatima da je adresa ove institucije Zelenih beretki 26, što samo po sebi dokazuje da će biti pristrasni i neobjektivni.
Jezik popisa - Na popisu možete da govorite srpskim, hrvatskim i bosanskim jezikom tj. jezikom koji popisivač razumije. Nije poželjno miješati ova tri jezika da ne bi došlo do “gubljenja u prevodu”.
Kazne za učesnike popisa - naravno da su predviđene, jer mi smo pravna država.
Zaštita ličnih podataka - Popisivači i sve druge osobe koje obavljaju poslove u vezi s popisom dužni su da čuvaju trajno kao službenu tajnu, ali ako ste gej ili ateista dobro razmislite šta ćete reći?
Instruktori - osobe koje sebe opažaju superiornijim od popisivača, a uz to su obrazovanije i imaju ljepši rukopis od popisivača.
Popisivači - Osobe koja će plaćene da vas posjete u kući, stanu ili izbjegličkom centru i kojoj ćete iskreno i slobodno reći da ste se 1991. zajebali, a bolje živjeli i više imali za vrijeme druga Tita.
Etnički identitet - Najvažniji identitet za stanovnika BiH, koji Srbi dobijaju rođenjem, Hrvati sa krštenjem, a Bošnjaci organizovanom kampanjom.
Bošnjaci - Najveća etnička grupa u BiH, ako ih Bosanci ne zajebu.
Srbi - Druga po veličini etnička grupa u BiH, kojoj nije jasno zašto ih je izbjegao popis u Srbiji, a obuhvatio popis u BiH.
Hrvati - Najmanja po veličini etnička grupa u BiH, koja će se poslije popisa iznenaditi koliko je mala.
Bosanci - Osobe sa posebnim potrebama, a koje Srbi, Hrvati i Bošnjaci sažaljevaju ili preziru zbog gubitka etničkog identiteta.
Ostali - Osobe koji imaju pogrešan etnički identitet, ali ga ipak imaju za razliku od Bosanaca.
Home video - Način da internet zajednici predstavite svoju djecu, dok istovremeno kreirate i bildate etnički identitet. U normalnim zemljama ovako se nazivaju amaterski porno snimci.
Vjerske ustanove - Pastiri koji smatraju da Popis može uspjeti samo kada svaku ovcu smjeste u svoj etnički tor.
Susjedne zemlje - Srbija i Hrvatska žele vaše tijelo i identitet, ali ne daju vam pasoš.
Političari u BiH - Osobe koje će nas poslije Popisa ubjeđivati da nije važno što smo siromašni, koliko je važno što su nas drugi protjerali sa vjekovnih ognjišta.
Međunarodna zajednica - Amorfna masa bez ukusa i mirisa koja će Popis u državi BiH predstaviti kao sopstveni megauspjeh i svim Bosancima i Hercegovcima čestitati uspješno obavljen posao.
Interpretacija rezultata popisa - Nastavak rata, statističkim sredstvima.

Izvro: agencije

www.klick-ba.com