subota, 14. rujna 2013.

Francuzi optužili BMW za industrijsku špijunažu



U sjeni otvorenja autosalona u Frankfurtu našla se vijest da je francuska agencija za iznajmljivanje električnih automobila Autolib optužila BMW za industrijsku špijunažu

Do problema je došlo kad su Autolibovi djelatnici uhvatili BMW-ove inženjere kako prčkaju po njihovim električnim punionicama i automobilima u Parizu. Navodno nije bila riječ o izoliranom incidentu, pa su ih u trećoj akciji prijavili policiji koja je BMW-ove djelatnike privela i oslobodila idući dan, dok su Francuzi sudu podnijeli prijavu u kojoj BMW optužuju za industrijsku špijunažu.

U BMW-u, naravno, odbacuju optužbe. Tvrde kako su njihovi inženjeri samo provjeravali kompatibilnost punionica s njihovim novim električnim modelima i3 i i8. Nijemci tvrde kako su od inženjera tražili da pogledaju punionice u prva dva slučaja, no ne i na dan kada su se pobliže upoznali s unutrašnjošću zatvorske ćelije.

BMW i Autolib nemaju iste poslovne planove. BMW će prodavati i3 i i8, a Autolib se bavi iznajmljivanjem električnih vozila, no Francuzi su uvjereni da Nijemci neovlašteno planiraju koristiti njihovu tehnologiju te će pravdu potražiti na sudu.

Izvor: agencije

www.klick-ba.com