subota, 5. listopada 2013.

SAD: iPhone 5C već upola cijene


Samo dvije sedmice nakon što je Apple pustio iPhone 5C u prodaju širom SAD po cijeni od 99 dolara, pojavile su se brojne akcije na kojima se taj smartfon može kupiti za 50 dolara i manje

Prvu promotivnu akciju organizovao je Best Buy 3. oktobra, nudeći kupcima iPhone 5C za 50 dolara, a potom su sličan potez povukli i RadioShack i Walmart, prenosi američki magazin Time

Walmart je i ranije snizio prodajnu cijenu ovog telefona na 79 dolara, a već od 5.oktobra iPhone 5C kod njih je moguće kupiti za samo 45 dolara. Dodatni popust uveden je u susret sezoni predstojećih praznika. 

Sve ove promotivne cijene važe do određenih datuma, uz obavezu potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa dodatnim internet paketom. 

Iphone 5C, koji se u Appleovim radnjama širom SAD još uvek može kupiti za 99 dolara uz dvogodišnji ugovor, ili za 549 dolara bez ugovorne obaveze, jeftinija je verzija telefona 5S. Prodaja 5C telefona do kraja godine, procjenjuju analitičari, biće ispod očekivanja i daleko iza prodaje skuplje 5S verzije koja nudi brži procesor, bolju kameru i senzor za otiske prstiju. Zbog toga pomenute promotivne akcije ne bi trebalo da čude brojne kupce, piše Time. 

Apple je ranije saopštio da je samo tokom prve nedelje prodato više od devet miliona 5S i 5C telefona zajedno.


Izvor: agencije


www.klick-ba.com