srijeda, 2. listopada 2013.

Kad odlučite ponovo da se pokoljete pi'ka vam materina, neka vam ovi spiskovi posluže za mobilizaciju ljudi!




Poznati bh glumac i društveni aktivista Feđa Štukan svojim izjavama ne prestaje da iznenađuje već ionako zbunjenu javnost. Naime, građanima i građankama BiH, putem svog Facebook profila objašnjava kako odgovoriti na neka od pitanja u vezi s popisom stanovništva.



Piše: Feđa Štukan





Ovih dana će vas popisivati uglavnom volonteri SDA(jer ko bi vas drugi popisao bez ugovora, bez plaćenog goriva, hrane, telefona i bez garancije da će ikad išta i dobiti?! Mislim na ovaj dio teritorije, u drugom će vas popisivati mladež SNSD-a, SDS-a, HDZ-a...Hitler jugent-da skratim)ili će vas popisivati ljudi koji su dobili posao popisivača preko štele, što se opet svodi uglavnom na SDA-ov podmladak(SNSD,SDS,HDZ...)

Evo šta ću ja npr. da uradim.
U kolonu"nacionalnost" ću da upišem "Bosanac i Hercegovac"(nekako mi se čini da je bolje nego Jugosloven u ovom trenutku, jer bi se u slučaju velike brojnosti istomišljenika, mogla stvoriti "nova" nacija koju niko više neće moći negirati i ignorisati. Mislim da ne treba rasipati glasove na džedaje, nesvrstane, marsovce i ostale). Dakle, upisaću Bosanac i Hercegovac, čisto da popunim kolonu, da mi ne bi pošteni popisivač/ica, čim zatvorim vrata za njim/njom, upisao "X" na "Bošnjak", jer TO I JESTE CILJ POPISA(u ovom dijelu tripartitne vukojebinice). 

U vjeroispovjest ću naravno, mada nije obavezno, ponosno upisati ATEISTA - čisto da se kofrčim. Izjašnjavanje o entitetskom državljanstvu je podjela države, to vam je valjda jasno - ne pada mi na pamet da je dijelim, dakle - ne izjašnjavam se.
Jasno vam je, nadam se, da vaše izješnjavanje o nacionalnosti niko nikad neće moći da provjeri, tako da ako se bojite da zbog toga što niste Bošnjak nećete npr. dobiti posao, ne bojte se, na razgovoru za posao(kojeg svakako nećete dobiti jer su Bošnjaci, Srbi i Hrvati razjebali sijelo), uvijek možete reći da ste se izjasnili kao Bošnjak(SR,HR), oni ovo ne mogu provjeriti. Njima je bitno jedino to da ovdje bude što više Bošnjaka(HR,SR), (koji trenutno dolaze iz dijaspore da se popišu čime ovaj popis čine besmislenim jer neće dati relevantne statističke podatke), čime će legalizovati dugogodišnju pljačku donacija i budžetskog novca i prebrojati ljude koji su popušili priču o njihovoj(šatro)borbi za nacionalne interese, mjesto za svoje lične.
Ovo sve ću da uslikam smartphoneom kao dokaz, jer je ovaj popis, kao i sve ostalo smišljeno i izvedeno od strane SDA(i inih)prevara - to je valjda već jasno poslje 20 godina, ili nije?
Zato ako se neko dvoumi da li da bude Bošnjak(Srbin ili Hrvat) ili Bosanac i Hercegovac, neka se pogleda u ogledalo i neka pogleda oko sebe, i vidi najnefunkcionalnije smeće od države ikad stvoreno na planeti(dunjaluku), a stvorili su je upravo Bošnjaci, Srbi i Hrvati.
Ako želite biti saučesnik u nastavku ovog odrona i ove agonije, izjasnite se kako su vam vaše uzorite vjerske i ideološke vođe naredile i pravite se i dalje da su to vaše misli, vaše riječi, vaše želje i potrebe a ne njihove i da je 100.000 mrtvih BOSANACA I HERCEGOVACA dalo život upravo za ovakvu državu.

I tako, već se osjećam superiornim i likujem zbog svog izbora, jer neću biti djelom tri zatucana, nepismena plemena kojima čitav svijet umire od šege i smatra ih otpatkom civilizacije, te ću radije biti "ostali" nego "zaostali"! No respect at all!

P.S. Kad odlučite ponovo da se pokoljete pička vam materina, neka vam ovi spiskovi posluže za mobilizaciju ljudi, hoću da kažem, ned'o vam bog(alah, isus, jahve, krišna etc,etc...), da mi neko pokuca na vrata sa idejom da treba da poginem za ova vaša Bošnjačka, Srpska i Hrvatska maloumna sranja!!! Jel jasno?

Izvor: agencije